Pages

My favorite football team

My favorite football team
Terang teranglah gambar ni terang sebenarnya kitorang gelap gelap je

Tuesday, 17 June 2014

Jangan angkat call

Jangan angkat call lelaki kalau baru bangun tido. Serius.

Pertamanya, kita maklum suara akan seksis (baca: seksi) kalau baru bangun tidur dengan serak basah dengan halus lembut menusuk telinga. Kan ?

Tak tau la kalau korang never care atau taknak kisah pun pasal ni tapi apa yg aku tahu la kan , suara perempuan bila baru bangun tido menggoda dan lelaki akan rasa...tertarik. Aku, takkan angkat call laki kalau baru bangun tido selagi belum berdehem dan make sure suara dah macho baru tekan button "Answer".Selagi tak, kita lantak je phone tu bunyi kalau dah habis bunyi sambung ah tido.Haha. Kalau urusan penting, call la balik bila dah macho. Simple

Kedua. Jawab call make sure guna suara paling macho dan hati paling kental. Jangan terkeluar sikit pun suara manja or mengada macam kita dengan family atau member perempuan.

Ketiga, pernah tau tak benda yg rakam suara pastu sent dekat Whatsapp WeChat bagai tu tak bagus utk perempuan ? Sebab benda tu bukan macam call. Kalau call , lepas cakap suara korang tk disimpan sebagai satu file which is orng takleh nak repeat dengar tp kalau voice call (ke apa tah tu) untuk perempuan kalau nak main benda tu boleh tp make sure group tu hanya ada perempuan dan hnya dengan kawan perempuan. Kalau group tu ada laki , aku nasihatkan takyah ah nak hantar bendalah suara tu sebab dan dan time tu suara korang ter-sedap atau ter-manja atau ter-lembut nanti laki boleh repeat dengar sebab suka.

Tapi ingat, walaupun suara masa call tk disimpan sebagai satu file, otak adalah file terbaik utk flashback suara yg kita tertarik tu.

One more, tak perlu pun angkat call laki kalau bukan urusan penting.

Bro, aku tak tindas korang tau tp sebab sayang member wanita so aku bagitaulah. Kalau tak benar , silalah nafikan. Ini apa yg aku tahu. Based on ada la member dok cakap jugak sesiket tp boleh buat kesimpulan yg luas. Kalau ada bro nak tolak statement ni takdehal. Sila :) Kita tulis apa yg kita tahu.

Kita as perempuan kena tolong la laki jaga hati sebab bukan senang tau nak aga. Diorang tahla dah kena jaga mata tengok aurat bersepah pastu dengan suara perempuan lagi, dengan macam macam lagi fitnah akhir zaman ni. Wallahua'lam. Salah silap tegur.

Suara kita yg orng kata kasar cam laki ni pun kita risau bila on call dengan laki apatah lagi korang semua wahai sahabat muslimah tersayang yg sangatlah lemah lembut dan ayu. TAK PERLU TINGGI SUARA PUN, TEGASKAN SUARA DALAM APA JUA KEADAAN! Jagalah diri :)

Peace !

4 comments:

nae nematoda said...

suara perempuan ni, tak kira la keadaan apa-apa pun, tetap seksi dan manja pada pendengaran lelaki...unless, kalau si perempuan cakap tegas-tegas dan garang....hehe

Aisyah Omran said...

Yes ! :)

Alya Rahman said...

Ingatan untuk wanita2 tu ...kalau ye pun nak otp dengan boipren,, jagalah maruah tu...ter gelak2 manja, suara mengada , tegedik2 tu boleh mngakibatkan macam2 tau???haa yg tu sis taknak sebut.. Sis pernah ada housemate ni tengah hangat bercinta . Setiap malam otp tergelak2 , bersayang2 baby2 bagai ..yang xboleh belah bila otp mcm nak runtuh katil tu dia punya gedik . Yelah gerak sana sini tendang2 hbis barang sbb gelak boipren buat lawak la kot .lepastu kemain "ahh biy ni" kawalla suara tu dik . Jangan mengada sangat bila bercakap dengan lelaki . Ada maruah ke x ? Roomate kamu tengok pun menyampah, percayalah.ya Allah pmpuan sekarang murahnya suara mereka.. Yang otp tu belum tentu jadi suami kamu dik . Jgn nak mngada tegedik sangat bila cakap dengan lelaki .

nilam nur kasih said...

Bahayanya