Pages

My favorite football team

My favorite football team
Terang teranglah gambar ni terang sebenarnya kitorang gelap gelap je

Thursday, 17 May 2012

Why Thank You instead of Terima Kasih ?

Salam Alaikum :)

Haaaaaaaai ! Waaah excited nye IIUMian-soon-to-be neh . Haih :') HAHA pehal tetiba terharu . Okay tdi otw nak pi  ambik wudhuk ade pulak orng pakai toilet so aku masuk office balik dan tulis blog . Baik puunyeee perangai -.- Kau tau tak dah nak 5p.m skrng ni ?

Tetiba je nak cite . Aku selalu kalau dgn kengkawan ckp
"Thank you weh" / "Thanks tau"/ "Thank you tchr"/ "Thank you ckgu"
Sometimes aku trfikir , mcm over je aku ni nk thank you thank you . Dia ckp terima kasih je . Bajet terer BI -- ceh bru ckp Thank You dh kate terer BI :D 

Sooo mcm ni cite sbnr nye Thank You ni ade dua potongan perkataan je Thank-You . Senang kan ? Kalau terima kasih korng kne sebut te-ri-ma ka-sih . Bnyk pecahan sukukata :D Soo sbb tu aku lgi senang ckp thank you / thanks instead of terima kasih . Maaflah kalau over over mat saleh ckp thank you :D

Apepun , jgn lupa utk ber-thank you kpd sesape je yg dh tolong or buat pape utk kita tak kisah laa terima kasih ke , maseh ke , masih ke , maceh ke , thank you ke , thanks ke , tq ke , Thaaaaaaanks ke and whatsoeverlah -- dah bnyk sngt ke . Do appreciate people okay ? Okay ? Jom solat ! :D

p/s : Weeee lepas ni nk ckp syukran je lah , boleh ? boleh ? SHUKRAN ! One word , easy and precise :D

No comments: