Pages

My favorite football team

My favorite football team
Terang teranglah gambar ni terang sebenarnya kitorang gelap gelap je

Friday, 25 May 2012

What ? Last Day la ! :D

Salam Alaikum :)

Hai hai haaaaai ! Excited overrdose hri ni last day kerja :') Dah 5bulan rupanya aku dekat sini , lame dh dekat sini . Seriously aku ckp big boss , big boss 2 (anak laki boss) dan manager (boss' daughter) adlh boss trbaik seisi dunia . Aku tk prnh jumpa majkan sebaik diorng ni . Peergh sngt tkleh bla . Baik sngat smpai kau cm serba salah . Tahla spnjg krja sini aku bnyk sngt cti utk itu la , ini lah . Boss gmble je . Pastu kalau free boss selalu bwk aku keluar makan :') -- Secret Recipe , Kenny Rogers , Geylang Kopitiam , Aimar Char Koay Teow , Food Court Sek2 depan UiTM . Pastu prnh bgi bonus pulak tu . Kerja kerani je pun . HAHA . Boss , sy tkkan lupa boss smpai bebila T____T Semoga hidup diberkati Allah selalu . Dah nak kawin kan ? Semoga bahgia dunia akhirat ye kak (pnggil bos guna pnggilan 'akak' je) sempoi kan kan ? Hehe . Big boss pulak aku pnggil pakcik je . HAHA .

Anak laki boss tu pulak pdhl pemegng saham terbesar cmpny tpi dia sndiri bwk lori prgi ambik hntr brng . Aku tabik fmly boss ni sbb low profile sngt . Anak boss bwk lori ? Muka tahla sakai je kan , orng tk expect sbnrnye dia tu boss . Tabik !

Mcm mcm kenangan dkt sini . Tido dlm officelah (time rehat okay) , online sehari suntuk , marah bangla (mmng degil) , cstmer pun mcm mcm . Kelakar pun ade , tnsion pun ade . Aku ni tk fluent BI so kalau orng call ckp BI time aku okay aku speaking la , kalau tk aku tibai bhse melayu je . Haa baru nk guna istilah ' Bahasa Jiwa Bangsa' dkt situ :D Banyak bnda aku bljr . Tingkatkan communication skill , kemahiran bekerja , filing dan mcm mcm . So at least nnti aku dh ade work experience .

Boss kate since aku masuk sini dh bnyk bnda berubah . Dah mula ade sistem sesikit , file pun dh teratur . Ade labelling . Hurm tk bnyk pun , sikit je -.- Buku guest book pun dh trbalut dgn indah :3 Aku first kerani start daily Transaction , Credit Debit . Wah aku sngt seronok dan bersyukur dgn ni semua . Aku brsyukur dpt kerja sini . Salah satu sbbny sngt nk lari drpd sorng ni dkt suprmrket aku krja dulu . Dgn jual rokok bagai . Haih aku sngat benci rokooook so rasa brdosa nk hulur dkt orng T___T Menghulur rokok tu seolah-olah mnyokong Yahudi utk merosakkan Islam dgn merokok ye . Harap maklum .

Wave 125X dgn helmet tinted ni lah kawan aku prgi kerja :') Thnk you pakwe !

Dulu time tngh zaman kerajinan , kdng aku buat to-do-list utk esok pnye task . Time ni busy , sngt full buku tu smpai 2pages.
Hye ! I'm guest book . Aisyah was very malas to update phone number on me  . But she balut me nicely and I feel beatiful :D
Documentation for past years and past two years things . Pergh sngt rajin time ni .
File Labelling -- Dah tukar 2-3kali bnda ni smpai lah nmpk kemas . Good job Aisyah ! :D
Paper File berkepuk dkt bawah tu hasil kerja tngn aku . Okay mmng pening buat documentation .File yg cntik terlabel dan warna warni tu pun hasil ditukar oleh kau :p Tak sngke aku hebat berseni :D
Ini nmeny preform . Pre-phase before guna kaedah blowing and moulding smpai jadi botol under suitable temp . Okay aku bljr polymer dkt sini :D
One of our product :) Botol tu ! Air zam zam tu cstmer bagi :3
Yg ni meja aku bila sngt busy mmng mcm ni -.-

Dan bila boss tk masuk office aku online 24-7 dkt situlah :3 HAHA . Meja bos akn jdi victim jgk kalau busy.
Okay muka yg letak dkt Facebook ni adlh time aku sngt busy dgn Kastam yg nak dtng 

Time Kastam dtng ni sngt penat . Serious aku kate . Just imagine aku dgn boss kne buat smmary and audit report for 2yrs . Tak ke gila dlm mase tk smpai seminggu tu ? pergh dua tiga hari jugak kau tido lewat . Yeah , aku mmng kecoh dkt FB kate aku busy :D Aisyah kan ? Stndrd lah kalau mcm nyah kecoh sikit . Mmng 2-3 hri tido lewat dan tk cukup tido sbb ni . Mlm last bfore kastam dtng aku tido pukul 3 buat smthing relate dgn audit . Great -.- Pgi tu aku dgn boss dedua muka sembab , Kastam dng akku menonong je . Blur habis ! Pastu bos bgi blik awal suruh tido :D

Apepuuun . Alhamdulillah . Aku brsyukur ke hadrat Ilahi sbb mngizinkan aku melalui pengalamn sehebat ini . 5bulan kau at least tk mkn tido mkn tido je . Duit masyuk walaupun kecewa bnyk kne tinggl program T___T HAHA . Thnk you Kak Mashitah ! Love you . Hope jumpa lgi nnti :3 

Dan dengan ini secara rasminya -- AISYAH DAH MENAMATKAN KERJAYA SEBAGAI KERANI DI MI MURNI INDUSTRY SDN BHD . Sekian :D

p/s : Nxt week kne msuk office train orng =..=




 





 






No comments: