Pages

My favorite football team

My favorite football team
Terang teranglah gambar ni terang sebenarnya kitorang gelap gelap je

Thursday, 10 May 2012

To-Bring and to-buy List utk ke UIAM ! :)

Salam Alaikum :)

Acececeh . Tngok tuu Aisyah dh tukar cara tulis salam :) Menarik ! Konon evolusi la tu -.-

Yaaaay ! Excited sngtnye nk masuk U . Malas dah kerja , boring dah duduk rumah . Tamat dah tempoh mnyakitkan pandangan mata Umi tngok anak ke-3 yg malas buat krja rumah ni -- save enrgy tk pyh bebel dkt Cah sebanyak dulu . hehe . Kan umi kan ? kan ? Tapi kne bebel jugaklah time Cah balik cuti . Heheh .

Ape nak buat ni ? Ape nak bwk ni ? Aisyah ni nyanyok al-kisah nye so kne buat list !

To-Bring and to-buy List 


Pakaian

  • Baju kurung - 10helai (baju kuring aku tk bnyk , in fact)
  • Jubah - 1helai je kot dulu (Aaaaa aku tkde jubah ! ) Takpe takpe . Jom jahit satu :)
  • Flip-flop pergi toilet - 1 je
  • Skin sock dan stokin comel-comel Giant - 4-5pairs
  • Sandal / Kulliyyah's shoes - Bawak dedua ? Sudah pasti !
  • T-Shirt sukan / Muslimah - 2
  • Seluar sukan - 2
  • Sport shoes - 1pair (tk payah bwk bnyk bajet rajin bersenam !)
  • Tudung plain warna-warni - Sebanyak mngkin boleh beli dkt jalan TAR :D
  • Baju Jalan-Jalan : 2pairs
  • Kain sarung putih
Ibadah


  • Telekung
  • Sejadah
  • Al-Quran
  • Al-Ma'thurat
  • Tasbih
Tidur


  • Bantal yg empuk - 1
  • Selimut - 1
  • Bantal Peluk - Aku takde -.- selalu pinjam bantal ada muka teddy kakak punye je 
Mandi
  • Toiletries : Berus Gigi , Ubat gigi , Syampoo , Sabun Mandi dan segala yg personal fikir sndiri
  • Kain Batik
  • Bakul kecik cemenot (utk letak toiletries)
Dobi


  • Sabun basuh baju (Daia efisien weh)
  • Berus baju (jgn bwk berus toilet -.-)
  • Softener (comfort Ultra dgn Daia pny wangi)
  • Baldi

Kulliyyah



  • Notepad
  • Test Pad
  • Pensil , Pemadam , Pembaris
  • Kalkulator 
  • Pen
  • Sticky note (tmpal-tmpal dkt wardrobe dlm bilik
  • etc etc (rotan tk pyh bwk , ni bukan IPG :D)
Sampingan
  • Laptop
  • Makanan :)
Okaaaaay ! Kita tengok je nnti betapa besar gedabaknye bag Aisyah nnti :D Ini baru yg listed , yg tak listed ade lagi tpi tk terfikir -.- 

2 comments:

Anonymous said...

ecececehhh....... :p

mashitahshahida said...

wah wah wah...semangatnyer...kita ni tadak beli apa2 pon lagi..org jauh la katakan..sampai sana baru beli2 sbb naik bus ja kot.. T.T