Pages

My favorite football team

My favorite football team
Terang teranglah gambar ni terang sebenarnya kitorang gelap gelap je

Monday, 7 May 2012

Alhamdulillah ! -- UPU

Assalamualaikum :)

Aaaaaaaaaaa ! Hapy happy happy >.< Excited sngt . Amat . Sungguh . Kalau boleh jerit ni nak jerit kuat kuat . Nak Takbir kekuat -- Allahuakbar ! Allahuakbar ! Allahuakbar ! Alhamdulillah . Finally , for the 9583739920238th time in my life , Allah fulfill my wish . I don't get happiness during SPM result but I gee back my happiness during UPU result .Yup , mmng UPU ni nothing sngt , just nk tngok U mane korng dpt but it's actually almost everything . A place where you hve to spend you 2yrs time or mybe 5yrs or mybe 6,7,8yrs right ? At first aku enter je UPU tu terus tngok U mane dulu kot , bukan tngok course dulu rasenye . Unbelieveable . Unexpected ! Aku dpt UIA yg aku mmng naaak sngt . Allah itu Maha Pengasih :') 3-4 kali aku enter IC no sbb nk re-confirm . Mane taauuu dia silap ke kan . HAHA . Taks enonoh aku ni . Tapi tu lah , sngt tk sngke . Oleh itu , buatlah solat Dhuha selalu -- tetiba xD Seriously Solat Dhuha tu pembuka pintu rezeki . A key for our rezeki :)

People , listen here :

I GOT UIA ! 
Asasi Kejuruteraan dan Sains Komputer


Alhamdulillah aku bersyukur sesangat . Kenapa eh aku ambik UIA ? Sebab Environment bljr yg bagus . Islamic Environment yg memberangsangkan :) It's a nice place to further your study while improving yourself , your heart . Aku harap sngt dpt situ so that aku tk terjebak sngt dgn sosialisme yg kuat dkt U lain brbnding UIA . Mmng tk semua budak UIA ni baik tpi at least persekitaran dan cara hidup Islam lebih dkt sini . Bergntung pd diri sndiri utk mnfaatkan persekitaran yg baik dan sihat tu . Okay ? 

Actually Asasi Kejuruteraan dan Sains Komputer ni 2nd choice je sbb trget nak Asasi Ekonomi dan Sains Pengurusan so nnti boleh further Accounting , finance , economic and oine more tk ingt . Itu cecita aku dr dulu . Duluuu-duluuu :) It's not because I love money . Sebab business tu mncabar . Risiko tinggi . No Risk No Fun la kan ? HAHA . So sbb tu minat dgn duit duit ni . Lagipun , plan nk buat charity once dh ade duit bnyaaaak ! 

Soo how aku nak ke course tu ? Orientasi nnti diorng kate (bukan aku kate) akn ade yg tnye whether nk tukar course or not . If ade kekosongn dlm course yg aku nk tu , InsyaAllah boleh la aku ke course tu if not aku akn stay dan struggle brsama Pak Cik Fizik yg garang dan susah -.- Okay okay tukar mind set , tk susah =..=

Tu je la , and I would like to congrats Yayang sbb dpt UPU . Bukan semua dpt UPU , ade tyg kurng brnasib baik tau ? So bersyukur ! Kalau boleh , usaha la buat rayuan okay yang ? And Nak Congrats Valedictorian jugak sbb mostly dpt UPU yg diorng nak . Yang tk dpt ape yg diorng wish pun still tercalon utk IPTA . Aku dngr dah 5-6orng Valedict SEMESRA dpt scholar Petronas . Mabrook sahabat :) I'm proud for you all . 

2 comments:

mashitahshahida said...

tahniah , jumpa di sana..aku asasi seni bina..walaupon bukan 1st choice aku..tapi bersyukur sangat ramai batch skolah aku dapat situ :) congrates again !

Aisyah Omran said...

Jumpa dekat sana , nmpk orng yg kekurus tu tegur la eh xD Salam ukhuwah !