Pages

My favorite football team

My favorite football team
Terang teranglah gambar ni terang sebenarnya kitorang gelap gelap je

Tuesday, 29 May 2012

Fenomena Masuk UIAM =.='

Salam Alaikum .

Hey ! Okay I wanna share my tirednesssss past two days :D Sangat penat smpai migrain nak kritikal . Since aku ni low blood pressure so mmng senang lesu , sakit kepala , migrain dan sbgainye (sbnrnye high blood yg migrain). Tambah pulak dgn resdung kan .
Pepagi buta dh siap nk prgi Plaza Massalam utk ambik IC Umi and Aidil pastu at first Umi suruh aku renew IC terus so ambiklah no.giliran . Okay ade 30orng plusminus bfore my turn . Sabo je la nunggu . Utk tk buang masa tunggu , Umi prgi Plaza Perangsang utk matikan setem for my borang . So ak tinggal sesorng dkt situ . Ada la sorng Chinese woman ni duduk sblh aku . Aku tngok sekali je , beliau tngh minum Milo :D Lapar le tuu :p Tetiba dia tegur . Her name is Jojo . How cuteee :') This is our conversation -- Yg best je lah aku masukkan . Nak bagi semua parah :D

Jojo : Boleh sy tny sikit ?
Aku : Yes . Ape eh ? (punyalah ready ingtkan nk tny pasal IC or peta Shah Alam)
Jojo : Boleh I pinjam you pny kredit ? Smlm hndbag sy kne rompak
Aku : Oh boleh boleh .
-- Jojo pun brcakap dgn mummy beliau . Raseny smpai nangis sbb takut sngt kne ragut--
Jojo : Thnk you haa . Thnk you so very very much . Sy kne ragut jdi sy rasa sngt takut. 
Aku : Eh tkpe tkpe. Bila eh kne ragut ?
Jojo : Smlm masa dkt aprtmnt sy . Sy tngh bwk bagasi ha , so mrka senang grab lepastu terus bawa lari
Jojo : You dr mane eh ?
Aku : Oh I mmng orng Shah Alam. You dr mana eh ?
Jojo : Oh , I dr PJ . Petaling Jaya. Mmng orng kate Shah Alam ni kurng risiko jenayah , agak selamat . Kami dkt PJ sane bhye sikit. Tapi sy stay sane sbb senang nk cari makanan Cina 
Aku : Oooh . Dkt subang pun same bnyk restoran Cina kan ?
Jojo : Oh yes yes . You skrng umur brpe ?
Aku : Sy 18. Baru eighteen
Jojo : Waah you baru eighteen ke ? You are just so so so young . 
Aku : You skrng sh brpe umur ?
Jojo : Oooh . I dah 30 . Soo , you sudah ade BF ke ? Bila plan mahu kawin ? [:D ni yg tkleh bla nk mnjawab]
Aku :Hmm , no . I belum ade BF lagi . Tak taulah bila nk kawin :D Mmng tak tau lgi .
Jojo : You plan dlm umur brpe ?
Aku : hurmm , Tak tahulah :D Dlm 25 and above . You sudah married ke ?
Jojo : Oooh . I belum lagilah, belum marred lagi. So you buat apa skrng ?
Aku : Oh I nak smbung study dah lepas ni . Baru nk register 2jun . dapat UIA , dkt PJ juga . Jalan Universiti
Jojo : Oooh itu jalan Universiti ke . You dpt course ape ?
Aku : I  dpt engineering and computer science.
Jojo : Waah engineering ke ? I pun engineering jugak but in chemical. Now I buat dorect sales-
Aku : Oooh . So mcm mne eh peluang kerja utk engineering dkt Malaysia skrng ni ? Apa yg high demand ?
Jojo : Actually in Malaysia engineering tak brpe diketengahkan . Kalu engineering you prgi overseas , yes mmng laku . In Malaysia it's so hard la . Kalu utk high demand I don't really know . For civil , tolak tepi bcause you kne prgi offshore . Yg lain i'm not sure . For my course , chemical it also hard so I do direct selling for chemical things .
Aku : I Actually inat business . So kalau dh buat engineering ni mungkin krja under company mane mane utk certain period . Then bial dh ade bajet I nak bukak business sndiri . Tngokalh rezeki dkt mane.
Jojo : Oh you can do consultancy . Give service to people but for your course I'm not sure what computer science can do . Maybe more to hardware and software.

--no.giliran beliau pun smpai--

Lepastu giliran aku pulak sampai . Pergi je dkt counter orng tu tnye knpe nak tukar MyKad ? AKu pun kate entahlah . Sebab mak suruh saje nk renew (agak sengal jwpn aku :D) . Dia kate kalau adik tukar skrng nnti bulan 12 smpai birthday kne tukar lgi . Aku pun , oooh tkpelah cmtu sy tukar bulan 12 nntilah -.- Agak sayu 30turn aku tunggu tpi tk jdi buat . Tapi ade hikmah , dpt kenal orng baru :3

Yang tkleh bla otw nk keluar tu tetiba hp aku jatuh berderai dgn kuat -.- Hampir semua orng pandang tapi aku buat muka selamba je . Kutip Hp pastu jalan relax :D Kesian fon aku T___T

Aku pun jalan jalan sesorng dlm Plaza Massalam tu . Jalan punya jalan nmpk satu beg yg , awwhhh soo adorable and cute :p Aku pun tngok dulu . Hurm hrga not bad la utk himemade . Nmpk pun mcm tahan lama . TAkpelah jejalan dulu . Pastu dh smpai ground floor naik balik top floor nk beli beg tu =..= Rajin no kau Aisyah dgn heret sandal yg agk nazak pengikat blkng tu -.- Beli lah bag tu , Awhsome kot sbb ade less 20% walaupun kau tau sbnrnye dia boleh bgi murah lagi tpi tkpelah . Brsyukur je , lumrah orng brniaga mmng lah . -- Oh I sngt memahami :D

Beg kuliah , jalan jalan , travel , prgi masjid dan sbgainye xD
(oh sila pedulikan cadar mickey >.<)

Pastu time tutun escalator jumpa lagi Jojo .

Aku : Hai Jojo
Jojo : Eh hai . I tk perasan you pon . Tadi I cari you tengok tengok you suda tkde
Aku : You beli beg ke ? (ade plastik berisi bag)
Jojo : Oh yes , I beli beg for  hiking la . Sy tngok you eh , sngt matured . Jrng ade remaja macm you ni sngt matured . I first time jumpa . I berborak dgn you tdi , I rase one day you akn berjaya lah .
Aku : Eh ye keee ? Thnk yooou :')
Jojo : You ade Fb ke ? Bagi saye .
-- bertukar FB and phone number bagai--
Jojo : So okay , good luck eh . Thank you very much . Nanti I add you dkt FB
Aku : okay , thnks :) Bye bye !

 Dan lagi a few minutes umi nk dtng , pngikat sandal tu putus T___T Nangis la skrng . Aku pun cbut satu pin tudung pastu letak dkt pngikat tu , smbung balik . Wei sedih pin butterfly bru beli dkt kaki letaknye . Inovatif sngt la tu Aisyah .

Pastu Umi dah smapai prgi bukak account Bank muamalat dkt Laman Seri . Aku belum 18 pastu orng tu gelak , dia kate trpaksalah bukak account kanak kanak eh . Weeei aku rase sngt kiddo bila diberi buku akaun yg sngt mngharukan :'D

Sape terharu , angkat tngn ? xD Ni yg nak tyng dkt UIA nnti :p

Lepastu balik rumah , hntr Angah prgi Jusco pulak . Dahsyat weh -.- Penat gilos .

Maaflah kne beli kasut yg selamat utk semua aspek :D Skema weh aku . Nasib tk beli gladiator haa gi kelas =..=

Bantal gegolek tu warna green , sngt memikat hati :3

Cadar tak boleh colourful lagi . Mcm deepavali pun ade aku rase 

Oh okay tu je :) Smlm prgi Jakel , Umi mnyoping habis . Tetiba nak dekat Asar aku merengek sbb tk solat lagi -- zohor weh =..= Kesian Umi aku dh merengek , tk aman nk shopping . Nasib tak kena penampo Umi >.< Mngada ah kau Aisyah !







No comments: