Pages

My favorite football team

My favorite football team
Terang teranglah gambar ni terang sebenarnya kitorang gelap gelap je

Monday, 27 February 2012

H.A.A.R.P dan Suara Aneh dr Langit . Must know :)

Assalamualaikum .

   Okay , utk post ni nk post smthing yg diffrnt . aku tau aku kuno , baru nk kaji tentang H.A.A.R.P ( High Frequency Active Auroral Research Program ) . topic ni mmng berat utk di-post-kan tpi aku harap infrmtion ni benar benar belaka and kalau ade kesilapan tolong betulkan . seriously mula mula aku cm tk fhm lngsung ape benda ni kan , tpi bila Raihan Najihah , my ex-penolong ketua badan dakwah mntk search , aku pn kaji and rase perlu di-share sbb ramai tk tau kot . aku tkut sbnrnye nk kaji bnda yg susah ni -.-


Apa itu H.A.A.R.P ?

    H.A.A.R.P ni sbuah pnyelidikan brsama tentera Udara Amerika Syarikat , Tentera Laut Amerika Syarikat , universiti Alaska , Agensi Projek Penyelidikan Termaju (DARPA). Bertujuan untuk menganalisa ionosfera dan menyiasat potensi untuk membangunkan teknologi peningkatan ionosferik untuk kegunaan pengawasan dan komunikasi radio (seperti mengesan peluru berpandu). Program HAARP menggunakan sebuah kemudahan utama di Artik, dikenali sebagai Stesen Penyelidikan HAARP, sebuah tapak milik Tentera Udara A.S .

H.A.A.R.P dan Suara Aneh Dari Langit ( Unidentified Audible Object ) U.A.O

   Before this, kita digmparkan dgn sura aneh kan ? Ape yg aku tau dekat Kota Samarahan , Sarawak tpi brdasarkan beberapa sumber , bunyi-bunyi dr lngit start dr September 2011 lagi di beberapa tmpat . Sehari sebelum kejadian pada waktu mejelang Subuh itu berlaku, terjadi perkara yang sama di Aaborg, Denmark.

   Baca balik petikan artikel tentang bunyi aneh di Kota Samarahan , Sarawak dekat mane mane web akhbar tempatan , seorng cikgu , Ferdauz tidak menafikan mungkin berpunca drpd program HAARP yg didakwa dlm beberapa laman blog krna pd wktu kjadian , dia smpat melihat awan 'bergaris-garis' . Bentuk awan pd masa itu seolah-olah bentuk asap kapal terbang lurus dalam prtunjukan udara tetapi banyak . Maka, punca prkara itu brlaku krna HAARP kmungkinan besar .

   DARPA adlh agensi yg ditubuhkan oleh Amerika Syarikat utk mencipta senjata senjata trcanggih srta berteknologi tinggi utk kgunaan mereka . HAARP berselindung dgn aktiviti penyelidikan saintifik yg kononnya mnyelidik lapisan ionosfera bgi mningkatkan lagi penggunaan telekomunikasi dan pmntauan cuaca . Tapak pnyelidikan HAARP yg trltak di Gakona , Alaska menmpatkan peralatan berteknologi tinggi iaitu Ionospheric Research Instrument (IRI) . IRI merupakan instrumen yg mnshasilkan frekuensi radio berdefinisi tinggi sekita 2.7MHz sehingga 10MHz.

Harian Metro 

Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria berkata, setiap umat Islam wajar mengambil iktibar atas kejadian-kejadian ganjil yang berlaku yang mungkin menjadi petanda kemurkaan Allah atas dosa-dosa yang dilakukan selama di muka bumi ini.


Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (Mosti) menafikan dengkuran kuat diselang seli bunyi nyaring frekuensi radio di Kota Semarahan pada 11 an 12 Januari lalu berpunca daripada High Frequancy Active Auroral Research Programme(HAARP) yang dijalankan di Amerika Syarikat.
Sebaliknya bunyi berkenaan datang daripada sebuah kilang kelapa sawit di Kampung Endap.

Timbalan Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI), Datuk Fadillah Yusof berkata, kilang berkenaan telah membuat pengujian terhadap tekanan dandang secara automatik pada 11 dan 12 Januari 2012 sehingga menyebabkan kewujudan bunyi seolah-olah orang sedang menjerit dan mengejutkan penduduk kampung di sekitarnya.
Sebaliknya bunyi berkenaan datang daripada sebuah kilang kelapa sawit di Kampung Endap.
“Ekoran itu, Mosti telah menubuhkan satu jawatankuasa Siasatan Ngauman Langit (Sky Roar) dikendalikan Agensi Angkasa Negara (Angkasa) dan Jabatan Meteorologi Malaysia (JMM). Siasatan mendapati aduan beberapa penduduk berkaitan bunyi yang tidak diketahui bukan seperti yang disangka.
“Ia juga tiada kaitan dengan gempa bumi di Sumatra dan High Frequency Active Auroral Research Programme(HAARP) yang dijalankan di Amerika Syarikat,” katanya dalam kenyataan, semalam.

   Kesimpulannya , korng fikirlah sndiri tntng perkara ni . mmng normal bnda bnda mcm ni bnyk prcanggahan  . kalau nak difikirkan tntng tnda-tnda kiamat mmng dh bnyk brlaku , so kita kne bersedia . ye , kita bukan ulama' atau sesiapa utk tenang mngahdapi mati tpi berusaha sedaya boleh :) asalkan kita berusaha utk mnjadi orng yg lebih baik dan beribadah kerana-Nya . InsyaAllah :)


No comments: