Pages

My favorite football team

My favorite football team
Terang teranglah gambar ni terang sebenarnya kitorang gelap gelap je

Wednesday, 22 February 2012

Budak Budak :)

Assalamualaikum


   First thing dlm mind kta bila sebut pasal bebudak , mesti benda benda cute je :) Seriously , duduk dgn budak budak mmng best tpi kadang tu kalaua dik sndiri rasa mcm ~ woi kau nk kne sepak eh ? :D time kecik kecik mmng lyn la adik ni kan , bila dh besar remaja suara dh pecah lgi sumbang asyik melwan je eh .-.- tk mngenag budi kakak yg selalu bgi dia gula gula :p 

Sekolah Rendah - Mak Budak


   Memandangkan dah 18tahun dan sedang bekerja~ewah . aku tetiba jdi mcm mk budak tnpa suami -.- HAHA . prgi kerja pagi pagi hntr adik dua orng tu , balik krja ambik yg baju hijau tu dekat sekolah pulak . hm mak orng pun hntr van sekolah je ambik anak dia kan :D no worry Umi . Cah rela mnjadi isteri yg baik tnpa suami . Kalau nk tngok Cah jdi isteri baik yg real pnyaaa , carikan lah jodoh cepat :D

   Ha brcakap pasal ambik adik dkt sekolah ni , ade sorng budak ni tau , selama-lama sebulan dua aku ulang alik ambik Odin dekat sekolah , tkde pulak budak laki ni bgi salam . tetiba dua hari yg brlalu ni , ~ ewah nmpk aku je
 " Assalamualaikum " 
wah ! you're adorable la syng :p maybe Ustazah baru ajar dia kne bgi slam dkt orng lbih tua :) Bagus dik , keep it up ! Kalau adik same umur dgn akak ajak kawin dah :D ~ joke joke .

Dah Besar Dah :)

Pesanan Khas utk Kawan Kawan yg Ambik Lesen ~ aku lmbt lgi nk ambik -.-

   Betul lah , mnusia mudah lupa . dulu dkt sekolah dh belajar beratur ikut line , jgn potong barisan , sopan santun , tunduk jalan dpn orng . Ha ! yg ni fenomena jalan raya pulak :p Ha meh sini budak tkde lesen tpi bwk motor prgi krja ni cerita :) Wahai insan insan bertransport sekalian , bila drive tu jgelah etika ye :) Sy tau , sy pun tkdelah beretika sngt bila bwk motor dlm keadaan emotional tpi , kita kn kne tegur menegur . 

   Bila dah kaya , pakai kereta besar , motor nk lalu je terus block . motor motor I pun , guna duit okay you :p kdng tu , kereta tk besar pun tpi konon hebat sngt nk jugak mnggedik block block orng . boleh pulak , tuan pnya kereta tu siap jeling jeling , kutuk smpai angkat angkat tngn bagai . Mmng la kadang tu moody , kalau sy pun mybe buat cmtu jugak tpi tkdelah smpai nk jeling smpai juling . Kalau anda anda angkat tgn dekat orng yg anda marah , sbnrnye anda buat dkt diri sndiri . Hah ? Sebab ape ? Sebaaaab kan cermi depan kereta tu ade reflection , tk ke buat dkt diri sndiri tu . adoi *geleng . Jangan la mcm tu , kita hidup ni kne brtimbng rase dan memahami ye Aisyah :)

   Awak semua , bila smpai traffic light , berhenti la blkng line putih ye :) lagi lagi sang kereta tu . sbb , Malaysia skrng dah nk moden dgn total nye so kbnyakan traffic light ade sensor kan ? ade camera lgi . So , kalau brhnti depan line putih , cmne dia nk detect ? akhirnya sampai ke sudah meraaaah je traffic light tu . sensory organ traffic light tu msti la confuse jugak -.- sy yg naik motor ni pun blkng line , in the box okay :) geram jugak kalau tiap minggu kena mcm ni .

Angkat Tangan ... Jatuh !


   Dulu dekat sekolah cikgu mesti ada suruh korng angkat tngn la ape la kan . So , sila sila lah angkat tangan . Itu cara beradab utk orng yg berkenderaan :) kalau cm korng lalu dkt guard , angkat la tangan sikit tnda terima kasih . Sebab angkat tangan tu utk SORRY atau THANK YOU . susah ke ? bukannya paralyse pun kan tgn kita ni . kadang tu aku pun lupa jgk angkat tngn tpi , at least amalkan . Bila ada kereta bgi korng jalan ke apa , angkat tangan tu . as a human , we have to know how to appreciate :) tk pyh angkat tgn mcm sekolah sekolah dulu pun , cmtu lenguh kan , angkat sikit je bgi orng nmpk . thnk you korang :)



No comments: