Pages

My favorite football team

My favorite football team
Terang teranglah gambar ni terang sebenarnya kitorang gelap gelap je

Tuesday, 28 February 2012

Adik Last yg Membuli :)

Assalamualaikum :)

Kenapa nak cerita pasal adik ? haha . Sebab aku syng dia , biarlah . Sebab dia bongsu and paling manje -.- ngengade , heee . Siape nk kawin dgn dia ? angkat tangan ! HAHA . Sweet do drpd pak we korng . suka main usik usik , suap suap mcm dkt atas tu :p  dia suka buli aku -..- mmng kurang masin sikit prngai budak ni . Dia syng lebih kakak yg first , so dia akan puuuji je kakak sulung , tpi bila part aku msti dia jawab bnda buruk buruk je sbb nk bgi aku geram pastu dia gelak gelak .

1   
   Tadi tersedawa dgn volume biase and boleh didngari oleh orng trsekat tpi rsenye dh ckp Alhamdulillah dlm hati tau time tu , tetiba adik aku yg last kate mcm ni :

" Oyok , tk ckp Alhamdulillah "

Aku pun mcm ni ~ -..-   :

" Cah dah ckp laa dlm hati" sabo je la dgn budak ni .
2

Kadang-kadang tu kalau bersiap nak prgi jalan , tnye dia :

Aku :" Oai ! cantik tk Cah pakai cmni ? "

Oai : Tak canteeek . Aisyah Burok -..- toink toink pnye budak

Kakak : Akak cntik tk Oai ? 

Oai : Cantik ! 

Aku : Saje je kan ckp Cah tk cntik , nk buli la tu ! ~ dia gelak weh -.- 

3

Kadang tu , dia kate cmni kalau aku cm selekeh sikit sbb saje nk buli hati aku ni ha :

" Haha . Ecah mcm orng gila "

Kakak : Ha-ah kan Oai ? Tengok orng gila dh smpai " ~dia sokong pulak weh -..-

4

Kalau makan nasi tk habis , tk ingt prnah kne ke tak :

Oai : Oyok mkn nasi tk habis . Nti kan kan nasi tu nangis ~ Kakak la yg ajar ni . Bagus bagus :D


   Macam mane sekalipun , mmng rindu kalau tk gaduh sehari sbb dh biase kne buli dgn dia . Jangan salah anggap eh , segala gurauan kasar tu hnya manja manja semata mata . merapatkan ukhuwah . Haha . Nanti dah besar harap senang dngr kate -.- kalau tk dngr , " piuuuuuu pap !" tmpar :D tkdelah . adik lelaki lgi best drpd adik prmpuan , senang jge la bgi aku . aku sndiri pun adik prmpuan kpd kakak dua orng , so mmng bnyk songeh . mcm mcm mntk dgn kakak first . merengek ajak bwk jalan jalan . lelaki , kalau nk marah wrestling pun tkpe , tpi kalau adik prmpuan cuit sikit dah bnjir T.T  haha . 

Takde motif , bye :)


No comments: