Pages

My favorite football team

My favorite football team
Terang teranglah gambar ni terang sebenarnya kitorang gelap gelap je

Wednesday, 4 September 2013

Halusinasi

Bila rasa sakit itu masih berbaki
Bila memori yg takkan mungkin hapus berlegar lagi dan lagi
Mana mungkin minda melepaskan ia pergi
Setiap kali muzik bermain di corong telinga
Pasti hati terasa digenggam kuat
Ahhh rimas . Sakit !

Dalam doa menjadi ungkapan dan ulangan
Tapi kenapa masih belum rasa jauh ?
Setiap kali aku rasa bebas dr keadaan ini
Kenapa realiti tertegak di hadapan
Adakah ini petanda ya Allah ?

Sedang kaki melangkah laju tiba-tiba minda mengimbau
Langkah yang laju hampir mati
Wajah yg mendongak gagah ke hadapan
Tunduk dan berpaling
Padahal ianya cuma halusinasi
Ke mana kekuatan hati ini pergi ?

Cuba untuk tidak mengaitkan perkara yg berlaku
Matikan angan mahupun lampau
Semua ini anggap shja kebetulan
Secebis dr corak kehidupan

Sakit atau tidak , manis itu Allah akan  beri :)

Sesungguhnya Kau Maha Mengetahui


1 comment:

Mashitahshahida said...

assalamualaikum aisyah..

kenal kita x? hehe..

kita pun taktau bila kita follow blog aisyah. maybe masa lepas spm dulu kot... budak sbp kan dulu?

hahaha tak sangka jumpa aisyah dalam pepias :)

sebelum ni kenal kat blog ja. and tau aisyah budak uia tapi memang tak pernah jumpa. first time join usrah pepias tu tak cam lagi.. and masa 2nd time join baru tau.. sebab dengar ada orang panggil nama 'aisyah omran' masa nak balik tu..

:)