Pages

My favorite football team

My favorite football team
Terang teranglah gambar ni terang sebenarnya kitorang gelap gelap je

Saturday, 10 August 2013

A Story - Anger

Humaira' opened her eyes & nampak benda yg tak sepatutnya. Her heart is shaking.

"I can't stand this, no more!" Dia berganjak membela haknya.

"Kalau kau nak berkira aku pun boleh" kata hatinya lagi.

There are so many things that she can count on if she want to but Humaira choose to keep quiet as she don't want to start any fight. Humaira have a bad temper , yes that's true but she won't be mad if no one touch her or her properties.

"This is outside the line of my patience I'll definitely (arghhhh) nak koyak je orang cmneeeeh"

----
Lepas solat Maghrib , Humaira capai tudung sarung berkelepet di kerusi,  sarung dan keluar. Walked slowly. It's quite scary as all around her is Indian and Bangladeshi. Dia tahu bahaya sbb Melayu major balik kmpg. Kwsn taman tu sunyi, dipenuhi foreigner & India berkeliaran. Nekad . Jalan jugak. She stopped at one place. Sat calmly, think.

"Fuh dia yang cari pasal aku yg rasa bersalah. Aku yg menangis. Heartless"

She walked again. Reached a very peaceful place. Read Kalamullah & perform Isya' prayer.

*Look at her cellphone* 1 missed call

"Ah biarlah"

Dalam keheningan, kegelapan. Diiringi dua bangldesh seberang jalan.

"Lantak koranglah yg penting tak kacau aku"

Someone is calling. Dia mengeluh . Biarlah

Again, her cellphone is ringing. Angkat.

"Hello, kau dekat mana ni"
"Nak balik la ni"
"Kau dekat mana?" Letak

Sampai rumah Humaira tersadai di atas sofa. Lemah. Kepala bergegar. Hati pecah , sakiiit.

Tidur

----

Bangun pagi, Solat Subuh. Rasa keawangan. Pening. Basuh baju kejap & tidur balik.

She cannot rationalize the situation yet. Nak pergi dari situ cepat.


No comments: