Pages

My favorite football team

My favorite football team
Terang teranglah gambar ni terang sebenarnya kitorang gelap gelap je

Sunday, 15 April 2012

Priceless

Assalamualaikum .

Subhanallah . Allahuakbar ! Allahuakbar ! Allahuakbar ! Segala puji-pujian bagi Allah . Tak terungkap dek kata-kata kagum , syukur dan rindu dlm hati ini . Benarlah sgla yg berlaku ade hikmahnya . Benarlah juga firman Allah :-
berdoalah kepada-Ku, nescaya akan Ku-perkenankan bagimu.” (al-Mu’min: 60)

Mungkin program Kem Latihan Asas PEPIAS (KELAPE) inilah salah satu jawapan Allah utk doa aku . Btw , PEPIAS is Persatuan Pelajar Islam Selangor Darul Ehsan sebaris dgn Persatuan Kebangsaan Pelajar Islam Malaysia (PKPIM) and it is under ABIM dan WADAH . 4 nama ni antara kumpulan jemaah yang menggerakkan Dakwah serta membangkitkan semangat Jihad dlm hati umat Islam terutama belia . And now , insyaAllah i'm officially one of PEPIAS members . I'm so happy to join this Jemaah . Alhamdulillah , akhirnya aku dpt mnjadi salah satu penggerak PEPIAS cwngn Shah Alam . Harap sngt dpt istiqamah dan terus aktif walau ape jua keadaan kerana Allah , insyaAllah :) Doakan kami .

Ada hikmah kenapa aku tk jdi utk ke program dakwah yg lgi satu , walaupun pengisiannye sngt bagus . Rupa-rupanya aku diberikan Allah dgn satu program yg akan membawa aku dakwah bersama-sama dlm tempoh yg lama . Berpanjangan . Thank you to Nashihin Zamree sbb ajak aku ke program tu . I'm proud to have a friend like you . Aku harap sngt utk buat usrah dgn Yayang :) 

Tulus ikhals dr hati , aku sngt kagum dgn semua fasilitator dan peserta tak kira yg muslimin mahupun muslimah dgn berkepuk-kepuk ilmu di dada , dtng umpama gelas kosong utk mencari ilmu Allah serta keredhaan-Nya . Penuh rendah diri dan kehambaan . Ya , benarlah kata-kata Imam As-Syafie [kalau tak silap] semakin bnyk ilmu , semakin kita rasa bnyk yg kita tk tahu :) lebih kurng gitulah msgenye .

Kenapa syukur ? Dapat mngenal insan insan terpilih utk sama sama berdakwah dan sngt lah istimewa . Ya Allah , sungguh sungguh hina rase diri ini sebaik shja berdepan dgn peserta sert fasi dkt sane . Subhanallah ! akhlak dan smngt mereka itu sngt tulus :') Bersyukur tergolong antara mereka . Alhamdulillah !

Rindu ? Yeee , rindu . Rindu sngt . Program ini membuatkan timbul rase rindu dan cinta aku trhadap Allah , Rasul , Al-Quran serta kasih-syng sesama muslim . Tenang . Sungguh . Amat . Maha Suci Allah . Aku rase ingin brdmping dgn Kalamullah . Doakan kami istiqamah :) Aamiin . Semoga Allah meredhai kita .

Semoga ukhuwah ini berpanjangan . Bagi sesiapa lah yg rajin dh terbaca entry ni aku sarankan silalah cari jemaah mngikut negeri amsing masing atau mane mane jemaah yg korang boleh join . Seriously , akn bngkit smngt jihad dan keinsafan . Make sure jemaah yg korang join tu bukan ajaran sesat -.- Semoga kita semua istiqamah dan ikhlas , insyaAllah Ta'ala :)






1 comment:

Anonymous said...

Alhamdulillah :)