Pages

My favorite football team

My favorite football team
Terang teranglah gambar ni terang sebenarnya kitorang gelap gelap je

Tuesday, 13 March 2012

One Word : Kejam ! :(

Assalamualaikum .

WARNING : post ini ditulis dlm ekadaan emo -.-

    Merendahkan dan menghina serta meperlekehkan martabat wanita adalah sensitiviti hamba hina yg sedang enulis ini . Kalau wanita atau perempuan tu sendiri yg tabarruj , tunjuk aurat itu dia sendiri yg jatuhkan martabat dia tapi yang menutup dan kanak kanak ni mmng yg bukan maharam TAK PATUT sentuh . sila faham ! 
    
Al -Fatihah are the best that we should give right now . 
    
     Kenapa manusia hari ni terlalu mngikut nafsu semata mata ? Astaghfirullahalazim , sebak hati bila terbaca status Metro Harian Online about Nurul Nadirah Abdullah . Kenapa dengan kanak kanak ni ? Dia salah seorang mangsa nafsu binatang manusia manusia yg tak berhati perut . Anak yang tak brsalah ni dijadikan tempat melampiaskan nafsu setrusnya dibunuh . Berulang kembali peristiwa Nurin Jazlin Jazimin yang dibunuh kejam . Memang aku hanya manusia hina dina untuk mengatakan apa apa , tapi orang yang buat ni memang laknat ! Maaf T.T satu luahan jujur dekat situ . Semoga mereka mendapat hidayah-Nya dan mendapat balasan setimpal . InsyaAllah . I hope those people who did this kekejaman akan dpt balasan setimpal . Kau sekarang gelak gelak la kan tengok budak tu tak bernyawa , lemah tak berdaya nak lawan . Bahagia la skrng ? Akhirat kau jawab ! Dah banyak sngt buat pahala smpai rase nk buat dosa ?  ~ bila dah marah mmng ayat mcm ni -.- Nauzubillah .

    Peringatan jugak untuk kaum wanita : Sila dan tolonglah tutup aurat anda . Ikut ajaran Islam , anda semua mesti selamat . Kalau nak salahkan orng yg ambik kesempatan tak kira penjenayah atau kekasih , tak boleh jugak . tngok pakaian korng tu , cukup kain ke tak ? Tak kate pun aku cukup menutup dgn sempurna but at least aku cuba . and saya di sini mnyeru wanita untuk cuba dan istiqamah menutup aurat . Marilah ! ~ semangat :D korang tau tak , bila korng menutup dgn sempurna , mesti laki pun fikir dua tiga empat lima kali nak sentuh anda . ni kalau korng bukak , tk pyh fikir pape dah mmng rezeki depan mata , nak tolak ke ?

   Mari kita lihat betapa Islam menyuruh kita memuliakan wanita .

1 ) Sedangkan kedalaman liang lahad lelaki dan wanita pun berbeza : lelaki 5kaki , wanita 7kaki kerana bila berlaku banjir atau ape ape musibah , mayat arwah tidak mudah terapung dan terlihat auratnye 

Kes atas : ni takde musibah takde ape , suka hati je bukak aurat kanak kanak tu . bukan stkt aurat je tak hormat , mahkota dgn nyawa sekali kau ambik -.-

2 ) Suami diperintahkan berlaku baik pada isteri 

“Dan bergaullah kalian (para suami) dengan mereka (para istri) secara patut.” (An-Nisa`: 19)

Kes atas : Bukan setakat she's not your wife , kanak kanak tu belum cukup umur utk semua ni . seksa faham ? tak syukur langsung nikmat akal Allah bagi , lagi hina drpd haiwan yg ade otak .

3 ) Search la sendiri betapa Al-Quran Kalamullah dan Rasulullah terlalu memuliakan wanita . Korang taip je okay "Bukti Islam Memuliakan Wanita" ha betapa beribu list keluar dkt Google tu , tak reti reti nk baca -.- ~ marah amat .

Kalau ada salah silap sila betulkan , thnk you :)

Source :




1 comment: