Pages

My favorite football team

My favorite football team
Terang teranglah gambar ni terang sebenarnya kitorang gelap gelap je

Sunday, 30 November 2014

Sembunyi

Kau tahu perasaan tu sakit bila cuba sembunyikan niat kau care pada insan insan yg kau sayang

Macam contohnya (contoh je) ;

"Kau ni kalau serabut tak payah la balik . Belajar dekat asrama"

Dan kau jawab " Balik sebab ada barang tinggal lah . Kalau tak malas gak nak balik"

Atau

Tiap kali kau ada masa , kaun nak cuba manfaatkan utk insan insan  yg kau sayang
"Jom la hang out sama. Aku belanja makan"

"Alah malas lah nak bersiap. Lain kali je lah"

Walhal niat balik sebenarnya sebab rindu , sebab nak tengok orang yg kau sayang tu okay atau tak dan make sure orang yang kau sayang tido berteman , makan ada orng uruskan .

Dan sebenarnya niat kau belanja makan tu supaya kau dapat tengok insan yg kau sayang tu gelak , bercakap , senyum . Supaya kau puas dpt spend time sesama.

Aku memang tk reti nak ekspresikan sayang dekat insan insan yg aku sayang . Dalam hati je la simpan , biar jasad yg bercerita . Sedar tak sedar , biar Dia je tau .

p/s : Aku guna perkataan insan insan , makanya bukan berfokus pd seseorang yg special . Ramai yyg special dalam hidup kitaa ni , kalau kita sedar


No comments: