Pages

My favorite football team

My favorite football team
Terang teranglah gambar ni terang sebenarnya kitorang gelap gelap je

Wednesday, 15 February 2012

Islamic Love

Assalamualaikum . 
alolo kuci-kuci , comelnye dia :p 

mengapakah ? kenapa aisyah semakin jiwang kebelakangan ni ? hello im eighteen okay , suka hati la nk jiwng pun :p as a normal human being , mmng lah ade keingian utk bercinta tu cuma kita kne bezakan cinta yg perlu dan tk perlu mngikut wktu :) 
   We always have to love Allah , our Prophet Muhammad S.A.W , parents , families , friends and husband . Highlight : HUSBAND okay , not boyfriend . look at those two little cute hamsters . how cute they are . see , they avoid maksiat by putting themself in a glass , haha . joke joke . The main point here is we need to have something that protect us from maksiat . example ; Iman . If we have Iman in our heart , we can protect ourself from something bad . Bila kita dh dpt cinta yg pasti ditentukan Allah untuk kita , perkahwinan tu bukn shja Lillahi Taala tpi cinta kita kpd Allah , Rasulullah S.A.W , parents dan fmily pun brtmbh . ha berbaloi-baloi :)

   Waah sweetnye husband and wife ni kan. sejuk je hati tengok . Wanita ni tercipta dr rusuk lelaki, bukan dr kaki utk dialasi, bukan dr kepala utk dijunjung tpi dekat di hati utk dilindung . ayat tu sngt popular and korng boleh dengar nasyid DeHearty - Wanita , ha nnti ade ayat tu dkt korus . 

   Aku suka sngt bila prgi masjid ke , dkt tmpat awam cm KTM ke tngok married couple yg husband dia pakai kopiah muka suci je then isteri dia pulak pakai tudung labuh . kalau tk tudung labuh pun cukup elok penutupan auratnye mcm tk ketat sume kan . sukaaa sngt . lgi lgi kalau time dkt masjid prgi tazkirah suami yg bwkkan , auwww bestnye weh :) 

   Tapi aku dgn pnuh rendah diri nye mngaku bhwa aku tak layak utk lelaki sebaik itu sbb diri yg terlalu hina ni . Lelaki yg baik cmtu utk perempuan yg sngt baik pastinye :) Tkpe , yg penting cinta utk suami aku nnti drpd Allah bukn nafsu semata mata , insyaAllah .


   If you ever fall in love with someone right now , don't tell him/her or anyone because by keeping the feeling by yourself is categorised as Jihad . Really ? My ustaz told me like that . The only way to show your love by praying for him/her . Allah totally know how you feel. If you and he/she was not meant to be , at least you have prayed for his/her happiness and of course Allah has keep a more better person for you in the future , InsyaAllah Taala :)




No comments: